Kitálalt Lajcsi öccse


Kitálalt Lajcsi öccse



Úgy tartja a mondás, hogy a testvéri köteléknél nincsen szorosabb kapcsolat. Így gondolja ezt Lajcsi testvére is, Galambos István. Mindenben támogatja a zenészt még annak ellenére is, hogy nem mindenben ért vele egyet. Bár aggódik bátyja börtönbe vonulása miatt, megígérte neki, hogy mindvégig ott lesz mellette.


A ’két Galambosnak’, ahogyan a legtöbb ismerősök nevezik, Lajosnak és Pistának nem mindig volt az életük fenékig tejfel. Korán elvesztették a nagyszüleiket, anyjuk és apjuk sincsen már, így csak egymásra számíthatnak, ami most különösen fontos lesz a következő időszakban…



Galambos Lajost 2022. decemberében bűnösnek ítélte a bíróság. Áram-, gáz-, és vízlopás, valamint vesztegetés vádjában jogerősen 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. Az eset már 8 éve húzódik, ugyanis 2015-ben a mocsai birtokukban törtek a zenészre és családjára, ahol az ágyukból rángatták ki a hatóságok. Lajcsi 125 napot töltött előzetes letartóztatásban, majd ezt követte az immáron 8 éve tartó tárgyalássorozat. A hosszas folyamat során két vádlott életét vesztette betegségük miatt, valamint egyszer még a bírót is lecserélték. A tárgyalásokra ráment a zenész házassága, valamint egészsége is.


"A vér összeköt minket"


Galambos Lajos folyamatos médiamegjelenése rányomja a bélyeget a gyerekeire és barátaira is, hiszen nem egyszerű nekik, hogy nap mint nap róla van szó. Aki mégis a legjobban szenved, az nem más, mint Lajos testvére, István, aki minden nap ott van a muzsikus mögött és támogatja őt. A Bors munkatársai felkeresték őt, és megkérdezték tőle, hogy mit gondol arról, hogy hogyan fogja bírni a börtönt Lajcsi.


Szerintem a testvérem többet beszél a kelleténél, ami nagyon idegesítő, de persze elfogadom és tudomásul veszem. Ő ilyen. Szereti a kamera, neki pedig meg kell szólalnia. Hogy mit tehetek én ebben a helyzetben? Semmit. Csak támogatom őt és hallgatok. Közben természetesen dühös vagyok és aggódom

 – nyilatkozta Pisti. – Ha meglátom a tévében, hogy "Galambos Lajos", akkor azonnal elkapcsolok. Lehet, hogy primitív problémakezelés ez, de én így védekezem – mondta, majd hozzátette, hogy csak ő maradt már neki, nem élnek már a nagyszüleik, szüleik sincsenek, így csak egymásra számíthatnak.


„A vér összeköt. Ez olyan kötelék, amit semmi sem vághat el” – fűzte hozzá Pisti.