.

Ha lehet nem zárják be az iskolákat, de ha szükséges meglépik..friss információk

Csütörtökön délelőtt tartotta meg Kormányinfó nevű sajtótájékoztatóját Gyulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány legújabb döntéseiről.Fontos:

A korány a jövő hét szerdán dönt arról, szükség van-e további szigorításokra

Arról, hogy milyen szabályok lesznek érvényesek karácsonykor, december 11. előtt várható döntés

Enyhítésről csak meredeken csökkenő fertőzötti szám mellett lehet szó

Ha lehet, nem zárnák be az általános iskolákat, mert ez a dolgozó szülőknek is súlyos nehézség lenne, de ha kell, meglépikA Kormányinfón elhangzott:


A kormány szerdán ülésezett, értékelték a járványügyi helyzetet.


A november 4-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben hozott intézkedéseket február 8-ig meghosszabbították, de az eredeti rendelkezésben van egy főszabály, hogy ezeket az intézkedéseket december 11-ig kell alkalmazni. Nem tudni, hogy ezeket is meg kell-e hosszabbítani, de így van rá elvi lehetőség. Jövő hét szerdán értékelik az eddigi intézkedéseik hatásait, illetve dönt a kormány arról, szükség van-e további intézkedésekre – mondta Gulyás Gergely.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, mert képesek kezelni a megnövekedett esetszámot is.


A fertőzés az ország egészében jelen van, az osztrák határ mentén a fokozott óvatosság indokolt, mert ott az átlaghoz képet rosszabbak az adatok. Kérik, hogy akik napi rendszerességgel járnak Ausztriába, tehát az ingázók, fokozottan tartsák be a védelmi intézkedéseket! Remélhetőleg nem kell szigorúbb intézkedéseket hozni. 

Népszerű bejegyzések

.

Népszerű bejegyzések

Oldalak